×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

vloerverwarming-leggen.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Snelle vloerverwarming warmt snel op. Welke systeem kiezen?

Vloerverwarming biedt enorm veel interessante voordelen. Het is een verwarmingssysteem dat netjes weggestopt is in de vloer, je hebt er helemaal geen onderhoud aan, en bovendien houdt je de muren vrij voor het aanbrengen van mooie foto’s of schilderijen.

Maar een vaak gehoord nadeel van vloerverwarming is de trage opwarmtijd. Het duurt soms wel eventjes vooraleer je voetjes goed zijn opgewarmd.

Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Het soort systeem dat je plaatst en de opbouw van de vloer kunnen de opwarmtijd van je vloerverwarming sterk beïnvloeden.

Wil je graag snelle vloerverwarming? Dan let je best op volgende dingen.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Vloerverwarming laten leggen in huis? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een heerlijk verwarmde vloer!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van vloerverwarming specialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een aangenaam warme vloer in de winter, wie droomt er niet van? Laat het niet bij dromen blijven, en stap binnenkort al blootvoets door je huis. Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
vloerverwarming specialisten

aanvraag starten


snelle vloerverwarming © Shutterstock - Vloerverwarming met een snelle opwarmtijd is een veel gevraagde eigenschap bij consumenten.

Soorten vloerverwarming

Net zoals een klassieke verwarmingsinstallatie, kan ook een systeem van vloerverwarming werken op basis van verschillende energiebronnen. Aardgas is uiteraard een veel gebruikte energiebron, maar ook elektriciteit en infrarood behoren tot de mogelijkheden.

Vloerverwarming met warm water

De meest klassieke vorm van vloerverwarming is die op basis van warm water. In dit systeem zullen kunststof buizen in de vloer worden geplaatst, waar warm water door stroomt.

Het buizensysteem kan worden aangesloten op een klassieke gasketel of stookolieketel, maar wordt vaak ook aangesloten op een warmtepomp. Een warmtepomp verwarmt namelijk tot een temperatuur van 35 à 45° Celsius, wat een ideale temperatuur is voor lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming kan ook elektrisch gevoed worden. Elektrische vloerverwarming kan bestaan uit verschillende systemen.

elektrische matten © Shutterstock - Vloerverwarming op basis van elektrische matten is heel makkelijk te installeren.

Matten

In een eerste systeem kan je elektrische vloerverwarming leggen onder de vorm van matten. Het is een eenvoudig te installeren systeem, waarbij elektrische kabels op een glasvezelmat van zo’n 4mm dikte worden bevestigd. De matten mogen rechtstreeks op de bestaande afwerkvloer worden gelegd, aangezien ze een geringe dikte hebben. Bovenop de matten worden dan vloertegels gelegd. Ook is het mogelijk om er nog een dunne laag anhydrietchape over aan te brengen.

Omwille van de zeer dunne vloeropbouw heeft dit type vloerverwarming een snelle opwarmtijd. Deze snelle vloerverwarming is echter vooral geschikt voor ruimtes die niet permanent gebruikt worden. Denk hierbij maar aan de badkamer, het toilet, de berging of de garage. Voor andere ruimtes kan het stroomverbruik zeer hoog liggen.

elektrische kabels © Shutterstock - Vloerverwarming op basis van elektrische kabels warmt iets trager op, maar is wel goedkoper.

Elektrische kabels

Bij dit systeem worden elektrische kabels in een lussenpatroon in een chapelaag gelegd. De kabels zijn heel flexibel, en kunnen zowel aan platen als aan een wapeningsnet worden bevestigd.

De kabels worden vervolgens aangesloten op 220 volt, waarna je de temperatuur zelf kan regelen met een thermostaat.

In vergelijking met het mattensysteem heeft dit type vloerverwarming een tragere opwarmtijd. Wel heeft dit systeem als voordeel dat het voordeliger is dan het mattensysteem, en daarom ook geschikt is als hoofdverwarming.

Foliesysteem

In deze laatste optie zal men dunne kunststof folies leggen waarin koperen verwarmingsbanen worden verwerkt. De folies hebben een zeer geringe dikte van 0,3 mm, waardoor ook de vloeropbouw zeer dun is. Omwille van deze beperkte vloeropbouw zal ook de opwarmtijd zeer snel zijn.

Dit type vloerverwarming is echter enkel geschikt voor gebruik bij houten vloeren, parketvloeren en laminaat.

Infrarood vloerverwarming

Naast vloerverwarming op basis van warm water en elektrische vloerverwarming kan je ook nog kiezen voor infrarood vloerverwarming. Ook infrarood vloerverwarming wordt gelegd onder de vorm van matten. Ze stralen een aangename soort warmte uit, die het wooncomfort in huis drastisch kan verhogen.

Ook infrarood vloerverwarming is een type vloerverwarming die snel opwarmt. Bovendien heeft het ook als voordeel dat het kan gebruikt worden als hoofdverwarming, op voorwaarde dat zowat 80% van de vloeroppervlakte bedekt is.

Gratis offertes voor het plaatsen van vloerverwarming

Laat je vloerverwarming steeds plaatsen door een professionele vakman, zodat je later niet met dure herstellingskosten opgezadeld zit. Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere offertes op van vakmannen in de buurt. Zij leggen je elk een prijs op maat voor, zodat je prijzen kan vergelijken.

Alle offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend.


vloerverwarming specialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Wat is de prijs van vloerverwarming?
Waarom elektrische vloerverwarming?
Offertes voor vloerverwarming